• Marcel Kolder 06 1646 8441 • Mira Ticheler 06 4817 1128
  • info@citysenses.nl

GigaGieter komt eraan

GigaGieter komt eraan

Op zaterdag 9 oktober was de prijsuitreiking van de aanbesteding vanuit het UpcycleCentrum op het Steigerfestival. CitySenses was een van de drie genomineerden uit 14 ingediende ontwerpen en daarmee een van de kanshebbers om de achterzijde van het UpcycleCentrum Almere een smoel te geven.


 En we hebben gewonnen!

Maquette GigaGieter

De jury vond ons ontwerp ‘iconisch met een grote kans om viraal te gaan’. Het kunstwerk is 11 meter hoog en steekt boven de gebouwen uit. De reusachtige gieter giet regelmatig water (uit een naastliggende sloot) over vijf jonge appelbomen. Dit is metafoor voor hergebruik van grondstoffen en aandacht voor onze natuur.

De komende maanden gaan we samen bouwen aan de GigaGieter, een volledig circulair community-art kunstwerk. Marcel heeft het idee van Irma slim uitgewerkt in een professionele presentatie en ingestuurd. Jim en Francois hebben samen met Mira de prachtige maquettes gemaakt. Tenslotte wil het oog ook wat. 

Het team van CitySenses zal het ontwerp nu gaan realiseren, zodat er voor aanvang van de Floriade een spectaculaire groene GigaGieter staat te pronken op de groenstrook bij het Floriade-busstation. Ook vanuit de kabelbaan zal de GigaGieter goed te zien zijn.

Bekijk hier de prijsuitreiking van de GigaGieter in een kort item van Omroep Flevoland waar Mira enthousiast vertelt over het project:

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/256347/reuzegieter-moet-upcyclecentrum-kleur-geven

Logo project GigaGieter
admin

Laat je bericht achter