• Marcel Kolder 06 1646 8441 • Mira Ticheler 06 4817 1128
  • info@citysenses.nl

CitySenses deelt appels van Sneeuwwitje uit deze zomer

CitySenses deelt appels van Sneeuwwitje uit deze zomer

Ruim 200 mensen durfden tijdens het Floriade Festival vorige week de appels van Sneeuwwitje te proeven. En dat terwijl de appels ter plekke door de Almeerse kunstenaar Linde Gadellaa werden geïnjecteerd met onbekende stoffen. Het waren appels met een verhaal: over schoonheid, over gezondheid en over keuzes maken. Deze zomer deelt CitySenses ze vaker uit. Bijvoorbeeld op 14 juli op de heuvel in het Almeerse Lumièrepark. 

Op weg naar bewustwording

Veel mensen liepen in eerste instantie met een bedenkelijk gezicht de CitySenses kraam en de ‘appelboom’ voorbij. Een van de voorbijgangers zelf werkzaam als chemicus, wilde met klem weten wat er in de appels werd gespoten. Een vader met zijn dochter op de arm vroeg gekscherend: ‘Ga ik dan ook 1001 nacht slapen?’

Het recept van de Sneeuwwitje-appels blijft nog even geheim. Linde Gadellaa  – vegetarisch kok en bedenker van deze smaakmakende performance kijkt tevreden terug op de eerste editie. Gadellaa: ‘Het is bijzonder om te zien hoe de discussie over voedselbewerking ontstaat. Sommige mensen weigerden beslist om een hap te nemen, vertrouwden het niet. Terwijl enkel puur biologische en natuurlijke smaakstoffen aan de appels worden toegevoegd. Ik ben als het ware de moderne heks met mijn eigen lab, die je verleid met een onschuldig ogende appel.’

Ontdek je zintuigen in het Labyrinth of the Senses [LotS]

Met de appel-performance wil CitySenses haar verhaal vertellen en op interactieve wijze mensen uitnodigen om hun zintuigen op een andere manier te gebruiken, waardoor je bewustere keuzes kunt maken voor bijvoorbeeld je gezondheid. Op dit moment wordt hard gewerkt aan Labyrinth of the Senses [LotS]; de eerste fysieke mijlpaal van stichting CitySenses waarin bezoekers op ontdekkingstocht kunnen gaan. In een reizend doolhof van verleidingen word je als bezoeker onderdeel van een modern sprookje. Je komt er zeker bewuster en wellicht gelukkiger uit dan dat je naar binnen ging.

Hoe het labyrint er precies uit gaat zien staat nog niet vast: een team van kunstenaars en wetenschappers ontwerpt dit interactieve kunstwerk samen met mensen met een zintuigelijke uitdaging, waarbij niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant een boodschap heeft. Gadellaa is een van de kunstenaars die een onderdeel van het Labyrint ontwerpt. De Sneeuwwitje-appels zijn het voorproefje. De boom is gemaakt van hergebruikte fietsbanden en ontworpen door kunstenares Mira Ticheler.

Bun Holding heeft voor deze performance de appels gesponsord.

 

  

 

admin

Laat je bericht achter