• Marcel Kolder 06 1646 8441 • Mira Ticheler 06 4817 1128
  • info@citysenses.nl

Studenten uit Osnabrück en Lille nemen ons belevingspark onder de loep

Studenten uit Osnabrück en Lille nemen ons belevingspark onder de loep

Eind november werkten 21 Duitse en Franse uitwisselingsstudenten van de hogeschool Aeres aan het project CitySenses. CitySenses wordt een museaal belevingspark en paviljoen aan het Weerwater in Almere. Daar wordt op een innovatieve wijze beeldende kunst, wetenschap, natuur en spel verbonden met je zintuigen. Gezondheid, voeding en leefstijl zijn een van de onderwerpen.

Op de fiets verkenden de studenten de omgeving van het Rondje Weerwater en de beoogde locatie van CitySenses: het Lumièrepark. Ze onderzochten onder andere hoe het parklandschap fantasievol ingericht kan worden en hoe het Weerwater daarin een rol kan spelen. Daarnaast deden ze tal van voorstellen voor de route tussen het stadshart naar het park. De ideeën voor kunstwerken langs het water waren verrassend en zullen, als het aan de initiatiefnemers van CitySenses ligt, verder uitgewerkt worden. Almere heeft als doel een groene gezonde stad te zijn. CitySenses speelt daar over een paar jaar een prachtige rol in.

QUOTE student Arthur Fayolle (FR):

“We came three weeks ago and my general impression about Almere is that you are surrounded by a lot of commercial buildings, there are no places where you can relax. I think it is important to create a place where you can go away from this atmosphere.”

QUOTE student Lisa Kurankat (DE):

“I hope that CitySenses reconnect people with nature and enlightens the society about the consequenses of overconsumption and capitalism. People should start appreciating local products produced with better working conditions again.”

QUOTE student Robin Foraison (FR):

“The pavilion is a structure of glass and wood that allow to have a clear view from the inside of the building, in order to enjoy the surrounding environment.”

admin

Laat je bericht achter