• Marcel Kolder 06 1646 8441 • Mira Ticheler 06 4817 1128
  • info@citysenses.nl

Plukken, proeven, kijken en ruiken in en rondom 5 paviljoens

Plukken, proeven, kijken en ruiken in en rondom 5 paviljoens

Als het aan de initiatiefnemers ligt komt er over een paar jaar in Almere een spectaculair belevingslandschap waar op innovatieve wijze beeldende kunst, wetenschap, natuur en spel wordt verbonden met je zintuigen. Je leert deze op een andere manier te gebruiken, waardoor je bewustere keuzes kunt maken voor bijvoorbeeld je gezondheid.

Via je zintuigen weer in verbinding met de natuur

Nergens in de wereld is er al een plek waar zo expliciet aandacht gegeven wordt aan de rol van onze zintuigen in de keuzes die we maken over onze gezondheid en leefstijl dan in het belevingspark CitySenses wat we willen ontwikkelen. Je ziet hier de menselijke invloed op de ecologie en je gaat samen met andere bezoekers oplossingen vinden voor de universele vraagstukken die voor ons liggen: Over verantwoorde consumptie, voedselproductie, nieuwsmanipulatie en de klimaatuitdagingen. Het gaat over waarnemen, de feitelijkheden ontdekken en de verleiding begrijpen. Door spraakmakende kunst te combineren met wetenschap en spel, maken we het park toegankelijk voor iedereen.

 

admin