• Marcel Kolder 06 1646 8441 • Mira Ticheler 06 4817 1128
  • info@citysenses.nl

Eerste ontmoeting publiek met CitySenses succesvol

Eerste ontmoeting publiek met CitySenses succesvol

In Corrosia Theater, Expo & Film in Almere Haven vond maart 2016 de Kick Off van CitySenses plaats. Na een wervelende uitleg over CitySenses werd de zaal uitgenodigd om op grote vellen papier mee te denken over de invulling van de paviljoens en de tuinen. Deze avond resulteerde in meer dan veertig ideeën waarmee de initiatiefnemers aan de slag gaan.

Een paar ideeën willen we uitlichten: Een reusachtige rode tong waar kinderen vanaf kunnen glijden en proeven, een ‘vies eten’ hoekje (met o.m. ouderwetse bittere spruitjes en radijsjes), ‘voelkastjes’ waarbij steeds zintuigen worden weggenomen, ruiken aan voedsel of dat nog ‘eetbaar’ is (in plaats van sec naar de houdbaarheidsdatum te kijken) een stilteruimte met losse soundbites en de state of the art, wetenschappelijke feiten over voedsel(productie).

Wat een fantastisch idee, zegt Ron, een bezoeker. ‘Dit klopt met de tijdsgeest. We zijn de connectie met onze zintuigen kwijtgeraakt. Dit op deze manier vertellen en beleven, dat bestaat nog niet.

 

admin

Laat je bericht achter